|
- показати шире знање из математике, хемије, биохемије, микробиологије, прехрамбеног инжењерства и технологије и других наука које омогућава обављање стручног и научног рада и одговорно деловање у својој области
|
- класификовати знања из различитих области на промишљен начин и извлачити систематске закључке из њих, те рјешавати комплексне проблеме
|
- упознати се са новим задацима на систематичан и брз начин
|
- анализирати и рјешавати проблеме са научног аспекта, чак и када су они непотпуно формулисани или формулисани на неуобичајен начин, пружајући спектар могућих рјешења;
|
- примијенити научни приступ у реалним инжењерским проблемима
|
- примијенити различите аналитичке технике, аналитичке и нумеричке методе и програмске алате у рјешавању инжењерских проблема
|
- препознати потребу за налажењем, прибављањем и дистрибуирањем научних информација
|
- примијенити различите технике и технологије из подручја прехрамбеног инжењерства и технологије потребних за планирање, вођење и управљање постојећим и новим процесима
|
- планирати и обављати независно теоријско и експериментално истраживање
|
- интерпретирати предности и недостатке најновијих достигнућа у подручју истраживања
|
- испитивати и процјењивати примјену нових технологија
|
- показати способност активне сарадње у тимовима које сачињавају стручњаци различитих профила и нивоа компетенција
|
- показати способност дјелотворног рада и комуникације у националном и међународном окружењу
|
- разумијети професионалну и етичку одговорност
|
- учити самостално, и препознати потребу за доживотним учењем
|