Милан Вукић

  • Звање:Доцент
  • Катедра: Прехрамбенa технологијa
  • Консултације:
    Уторак 11:00 - 13:00;
    Сриједа 11:00 - 13:00;
    Четвртак 11:00 - 13:00 часова.
  • Година дипломирања и институција: Универзитет у Источном Сарајеву, Технолошки факултет Зворник 2011.
  • Година магистратуре и институција: Универзитет у Источном Сарајеву, Технолошки факултет Зворник 2013.
  • Година доктората и институција: Универзитет у Новом Саду, Технолошки факултет, 2020.
  • Mail: milan.vukic@tfzv.ues.rs.ba
Интереси и истраживања:
(1) Čobanović, R., Maletić, D., Kocić-Tanackov, S., Čabarkapa, I., Kokić, B., Kojić, P., ... & Vukić, M. (2023). Comparison of the Bacterial Inactivation Efficiency of Water Activated by a Plasma Jet Source and a Pin-to-Pin Electrode Configuration Source. Processes, 11(12), 3286.

(2) Gojković Cvjetković, V., Marjanović‐Balaban, Ž., Vujadinović, D., Vukić, M., & Rajić, D. (2022). Investigation of the effect of cold atmospheric plasma on gliadins and glutenins extracted from wheat flour samples. Journal of Food Processing and Preservation, 46(10), e15789.

(3 Punia Bangar, S., Trif, M., Ozogul, F., Kumar, M., Chaudhary, V., Vukic, M., ... & Changan, S. (2022). Recent developments in cold plasma‐based enzyme activity (browning, cell wall degradation, and antioxidant) in fruits and vegetables. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 21(2), 1958-1978. Cham.

(4) Šojić, B., Tomović, V., Savanović, J., Kocić-Tanackov, S., Pavlić, B., Jokanović, M., ... & Vukić, M. (2021). Sage (Salvia officinalis L.) essential oil as a potential replacement for sodium nitrite in dry fermented sausages. Processes, 9(3), 424.

(5) Janić Hajnal, E., Vukić, M., Pezo, L., Orčić, D., Puač, N., Škoro, N., ... & Šoronja Simović, D. (2019). Effect of atmospheric cold plasma treatments on reduction of alternaria toxins content in wheat flour. Toxins, 11(12), 704.