мај 22, 2024

Успостављање академске сарадње са Кином

Технолошки факултет Зворник, Универзитет у Источном Сарајеву, и Кинеско-Европска организација за културну размјену и сарадњу Пут Свиле, потписали су Меморандум о сарадњи. Овај споразум је настао као резултат жеље обе стране за унапређењем образовне и научне размјене.

Циљ споразума је да створи услове за образовну размјену и размјену искуства измећу Технолошког факултата Зворник и сродних институција у Народној Републици Кини. Сваки облик сарадње ће бити заснован на принципима поштовања, поверења, једнакости, међусобне користи и комплементарности обе стране.

Основни и најбитнији резултат спровођења даљих активности, за које потписани меморандум представња само основ ће бити будуће унапрећење рада Технолошког факултета Зворник кроз искрену и међусобно корисну сарадњу у научно-образовној размјени и заједничком активностима научне комуникације.

Активности које ће се спровидити укључују али се не ограничавају на сљедећи списак активности:

  • организацију и учешће у конференцијама, семинарима, радионицама,
  • унапређење интеркултурних вјештина,
  • размјену студената и наставника,
  • реализацију заједничких пројеката и
  • повезивање са релевантним компанијама.

Током периода сарадње, обе стране ће активно спроводити активности у циљу реализације размјене студената, професора и сарадника, као и повезивања са компанијама обе земље.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *