септембар 30, 2024

Европска ноћ истраживача БиХ 2024

Технолошки факултет Зворник је и ове године био учесник манифестације “Европска ноћ истраживача у Босни и Херцеговини, 2024, која се у петак, 27.09.2024. године одржала у Бијељини.

Програм је почео свечаном церемонијом, након чега је услиједило такмичење средњошколаца под називом “GreenTech Innovators“ гдје су млади показали своје иновативне идеје и рјешења. Током вечери посјетиоци су уживали у “Сајму науке и иновација“.

Ова манифестација се одржава сваке године широм Европе и окупља велики број посјетилаца и истраживача једном годишње, посљедњег петка у септембру. Циљ ноћи истраживача је промоција научних истраживања, као и подизање свијести код шире јавности о утицају истраживања на свакодневни живот.

Студенти Технолошког факултета показали су своја знања из области хемије, физике и биологије, чиме су допринијели промоцији науке и самог факултета међу младима. Факултет су представљали студенти: Марина Јокић, Маја Вуковић, Марина Матичић и Драгица Крсмановић, асистенти: Јелена Вуковић, Миломирка Обреновић, Срђан Вуковић, као и доцент Весна Гојковић Цвјетковић.

Please Post Your Comments

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *